Business Internaţional

Vodafone va disponibiliza 25% din angajaţii din Spania, ţară cu una dintre cele mai mari rate a şomajului din UE

Vodafone va disponibiliza 25% din angajaţii din Spania,...
14.01.2013, 18:57 922

Vodafone, al doilea operator de telefonie mobilă ca mărime la nivel mondial, intenţionează să diminueze cu un sfert personalul din Spania, în condiţiile în care şomajul ridicat, de peste 25%, afectează vânzările, scrie Bloomberg.

Vodafone ar putea renunţa la 1.000 de locuri de muncă, echivalentul a 25% din personalul din Spania, a declarat un purtător de cuvânt al diviziei spaniole a grupului britanic.

Anul trecut, operatorul de telefonie a redus cu 10% salariile variabile ale angajaţilor din Spania şi a scăzut numărul zilelor de lucru pentru a face economii, a menţionat purtătorul de cuvânt.

“Planul arată cum Vodafone încearcă să diminueze costurile în condiţiile în care afacerile continuă să fie afectate de consumul tot mai slab pe fondul crizei macroeconomice. Reducerile de personal ar trebui să fie pozitive pentru acţiuni, deşi nu mă aştept ca mişcarea să fie un catalizator deoarece Spania devine tot mai puţin importantă pentru grup”, a afirmat Andres Bolumburu, analist la Banco de Sabadell.

Veniturile din servicii obţinute de Vodafone în Europa de Sud au scăzut cu aproape 10% în cele şase luni până în septembrie. Veniturile din Spania s-au redus cu 11% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO