Business Internaţional

Volodimir Zelenski: 120.000 de persoane sunt blocate în Mariupol

Volodimir Zelenski: 120.000 de persoane sunt blocate în...

Autor: Mediafax

21.04.2022, 17:08 58

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, joi, despre situaţia Mariupolului, după ce Rusia a afirmat că a cucerit cea mai mare parte din oraş.

Zelenski a declarat că 120.000 de civili au fost blocaţi joi când au vrut să părăsească oraşul asediat din sudul ţării, scrie Sky News.

Oraşul s-a confruntat cu cele mai grave bombardamente ruseşti de la izbucnirea războiului şi mii de oameni s-au temut că vor muri.

Nenumărate alte persoane au rămas fără acces la hrană şi apă curentă, iar alimentarea cu energie electrică şi conexiunile la internet sunt întrerupte de săptămâni întregi.

Zelenski a declarat că Ucraina a „oferit toate opţiunile” Rusiei pentru a ajuta la trecerea în siguranţă a trupelor şi a civililor departe de Mariupol.

Cu toate acestea, el a spus că încă aşteaptă răspunsul Rusiei.

Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Moscova controlează o mare parte din Mariupol, dar că trupele ucrainene rămân într-o parte a acestui oraş.

Resturile forţelor de apărare ucrainene din oraş sunt adăpostite în buncăre subterane la uzina siderurgică Azovstal, alături de aproximativ 1.000 de civili.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO