Business Internaţional

Washington Post plănuieşte să introducă o taxă pe conţinutul său online

Washington Post plănuieşte să introducă o taxă pe...

Autor: Florin Badescu

07.12.2012, 17:02 180

Washington Post se numără printre puţinele ziare mari americane ale căror site-uri încă mai pot fi consultate gratuit. Situaţia ar urma însă să se schimbe în câteva luni, pentru că publicaţia intenţionează să introducă o taxă de acces la conţinutul său online, scrie AFP, citând Wall Street Journal.

Citând surse apropiate Washington Post, Wall Street Journal precizează că acest proiect de introducere a unei taxe nu poate fi implementat mai repede de şase luni.

După ce va fi introdusă taxa pe conţinutul online, internauţii vor putea să acceseze gratuit un anumit număr de articole de pe site-ul Washington Post, înainte să li se impună o plată pentru a putea consulta şi restul materialelor.

Pe de altă parte, potrivit huffingtonpost.com, Washington Post plănuieşte să crească din 2013 şi preţul ediţiei tipărite a cotidianului.

Totodată, informaţiile privind planul Washington Post de a introduce o taxă pe conţinutul său online vin în contextul unor modificări majore la conducerea publicaţiei. Astfel, editorul executiv Marcus Brauchli a demisionat din funcţie luna trecută, pe fondul unor discuţii contradictorii pe care le-ar fi avut cu publisherul Katharine Weymouth, cu privire la bugetul cotidianului. Locul lui Marcus Brauchli a fost luat de Martin Baron, fostul editor al publicaţiei Boston Globe, mai scrie huffingtonpost.com.

Tirajele ziarelor pe hârtie sunt într-o continuă cădere, iar publisherii se luptă să crească veniturile site-urilor acestor publicaţii. Astfel, publicaţia Wall Street Journal a introdus de mult timp o taxă pentru accesarea conţinutului său online. La rândul său, New York Times a introdus o taxă pentru conţinutul de pe site-ul său, în martie 2011, şi a lansat, în octombrie 2011, un site dedicat abonaţilor la Boston Globe, un alt titlu din cadrul aceluiaşi grup.

The Washington Post Company este o companie de media americană care deţine, printre altele, publicaţiile The Washington Post, The Herald - Everett, Express, El Tiempo Latino, The Gazette, dar şi Greater Washington Publishing şi Washington Post Writers Group. Compania a deţinut şi revista Newsweek, pe care a vândut-o în 2010, după ani în care aceasta a înregistrat pierderi financiare. În luna octombrie, săptămânalul american Newsweek a anunţat că renunţă la versiunea print, la 80 de ani de la lansarea sa, urmând să se concentreze pe dezvoltarea operaţiunilor sale din mediul digital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO