Business Internaţional

Zece tineri care au devenit milionari înainte de 20 de ani

Zece tineri care au devenit milionari înainte de 20 de ani

Autor: Oana Stupinean

27.09.2014, 20:31 1157

În timp ce majoritatea adolescenţilor îşi finalizau studiile liceale sau munceau din greu pentru a se afirma în diferite domenii, alţii făceau primul milion de dolari chiar înainte de 20 de ani. De la antreprenori de succes, lideri în domeniul muzical, programatori de aplicaţii,  drumul spre un milion de dolari nu a ţinut cont de vârstă. Niciodată nu este prea devreme sau prea târziu, totul poate fi posibil cu o idee ingenioasă, multă muncă şi creativitate, scrie Business Insider.

1. Nick D'Aloisio

La vârsta de 17 ani, Nick D’Aloisio a creat Summly, o aplicaţie pentru telefon, care a fost cumpărată de Yahoo pentru 30 de milioane de dolari.

2. Captain Sparklez

Programatorul Captain Sparklez şi-a început cariera postând video-uri “how-to” (cum să…) pe YouTube, având în prezent o avere estimată la 8 milioane de dolari.

3. Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, averea lui ajungând la 20 de miliarde de dolari.

4. Tim Sykes

A început cu tranzacţionarea acţiunilor companiilor mici, dar profitabile. Până la 21 de ani, averea lui era estimată la 1,5 milioane de dolari. În prezent Tim Sykes este un orator inspiraţional.

5. Maddie Bradshaw

Maddie Bradshaw şi-a început businessul confecţionând insigne pentru ghiozdan din capacele sticlelelor de suc. În primul an a câştigat 1,6 milioane de dolari, iar în prezent compania este promovată de retailerul american Amazon.com

6. Chris Phillips

De la 19 ani, programatorul britanic produce 10 milioane de dolari în fiecare an.

7. Justin Bieber

Cântăreţul de origine canadiană Justin Bieber şi-a început cariera muzicală pe Youtube, unde a fost descoperit de actualul său manager, Scooter Braun. Justin Bieber are venituri de 80 de milioane de dolari, în fiecare an.

8. Connor Zwick

Programatorul Connor Zwick a creat la 19 ani aplicaţia pentru mobil FlashcardsĂ, descărcată de peste un milion de utilizatori.

9. Patrick Collison

Collison a ieşit la rampă câştigând numeroase premii pentru ştiinţă până la 14 ani. Compania de plăţi online, Stripe, înfiinţată cu fratele său le-a adus primul milion de dolari la doar 19 ani.

10. Mike McDonald

Jucătorul Canadian de poker, Mike McDonald a câştigat primul milion la 18 ani, iar în prezent averea sa însumează 5 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO