Companii

20 de ani de capitalism - Radu Timis: Cel mai greu este sa te dai la o parte de la conducerea businessului pe care l-ai fondat

23.03.2009, 00:00 197

Ziarul Financiar continua seria de articole care prezinta ceimai mari capitalisti ai Romaniei, la implinirea a 20 de ani de laRevolutie, cu povestea lui Radu Timis, fondatorul si presedinteleCrisTim, un grup cu afaceri de peste 130 de milioane de euro si2.500 de angajati.
Dupa doua esecuri anterioare in lumea afacerilor, a inceputbusinessul din industria mezelurilor in 1994 si in opt ani adevenit liderul pietei locale a mezelurilor. In interviul acordatZF, Radu Timis vorbeste pentru prima data despre faptul ca inspatele demararii businessului CrisTim a mai existat un al treileapartener, despre cum a fost ales numele companiei si desprepolitica de business dupa care omul de afaceri s-a ghidat inultimii 15 ani.
De asemenea, el sustine ca cele mai bune decizii pe care le-a luatpentru CrisTim au fost de a transforma afacerea de familie intr-ocorporatie si de a renunta la conducerea executiva.
"Cel mai greu, ca antreprenor, este sa te dai la o parte de laconducerea businessului pe care l-ai fondat. Din acest motiv credca exista inca multe afaceri de familie care sunt conduse deantreprenori. Acum insa pot sa vad afacerea din afara cercului, iardeciziile pe care le luam sunt mai clare si mai rationale. Inainteriscam totul".
Cititi in editia de astazi despre modul in care era realizatmanagementul CrisTim inainte de reorganizarea grupului de companii,care au fost masurile necesare pentru a mentine producatorul demezeluri in topul celor mai mari companii de gen de pe plan localsi cum este el condus in prezent.

La 20 de ani de capitalism ZIARUL FINANCIAR aduce inprim plan pe cei care au influentat economia prin afacerilecreate.

Votati aici oamenii careprin ideile, cunostintele, prin munca si prin norocul lor audevenit cei mai puternici oameni de afaceri autohtoni.

ZIARUL FINANCIAR il va premia in cadrul Galei ZF 2009 pe celcare va aduna cele mai multe voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO