Companii

20 de medicamente au 20% din piata farma

02.02.2010, 23:10 79

Vaccinul Tetraxim (care trateaza poliomielita - n. red.) dinportofoliul grupului Sanofi-Aventis a avut anul trecut cea maidinamica evolutie din top 20 medicamente cu cele mai mari vanzaride pe piata locala, raportand o crestere de 300% comparativ cu 2008pana la aproximativ 14 mil. euro, potrivit datelor companiei decercetare de piata IMS Health.

Tetraxim se afla pe ultima pozitie in top 20 medicamente, careanul trecut au cumulat vanzari de peste 400 mil. euro, inconditiile in care piata totala s-a ridicat la peste 2 miliarde deeuro, conform IMS Health.

Pe segmentul de OTC-uri (medicamente care se elibereaza farareteta - n.red.), produsul cu cele mai mari vanzari este Nurofen,care conform IMS Health a avut anul trecut vanzari de 25,1 mil.euro, in stagnare fata de 2008.

Conform IMS Health, piata farmaceutica totala a crescut anultrecut cu 18,5% in lei pana la peste 2 mld. euro, iar in euro cu3,1%. "Observam ca in euro piata a trecut cu putin peste 2 miliardede euro. Declinul pe partea de spital s-a accentuat", a spus CorinaCiolan, directorul general al IMS Health Romania.

Datele furnizate de IMS sunt la preturi de distribuitori, adicala preturile la care aceste produse intra in farmacii. O alta firmacare ofera date despre industria farmaceutica este Cegedim Romania.Informatiile furnizate de Cegedim estimeaza iesirile de produse dinfarmacii la pret de intrare, adica la pret de distribuitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO