Companii

25 aprilie, data limita pentru depunerea scrisorilor la Daewoo

12.03.2007, 19:10 12

Investitorii interesati de preluarea pachetului de actiuni detinut de stat la Automobile Craiova trebuie sa depuna scrisoriile de intentie la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pana cel mai tarziu la 25 aprilie.
Documentele vor contine informatii de prezentare a activitatii investitorului si o scurta descriere "a motivatiei de a investi la Automobile Craiova", precizeaza AVAS.
Statul a decis sa vanda intregul pachet detinut de AVAS la Automobile Craiova, reprezentand 72,4% din capitalul social.
Pretul va reprezenta principalul criteriu din grila de evaluare pentru departajarea competitorilor la privatizarea Daewoo Craiova, iar potentialii investitori trebuie sa aiba o cifra individuala de afaceri de minim 10 miliarde euro pe an pentru a fi acceptati sa depuna oferte, au declarat, recent surse oficiale.
Pretul pe actiune va reprezenta 30% din grila de punctaj, iar investitiile asumate de ofertant vor avea o pondere de 25%. Alte criterii care vor fi luate in calcul la departajarea competitorilor vor fi nivelul de integrare pe piata a uzinei din Craiova (25%) si numarul de autoturisme produse dupa privatizare (20%).
Pentru depunerea ofertelor vor fi acceptate doar companii cu o cifra de afaceri anuala de minim 10 mld. euro si care produc cel putin un milion de autoturisme pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO