Companii

A închis producţia în Rusia şi a venit în România: unul dintre cei mai bogaţi 100 de oameni de afaceri din Ucraina a cumpărat o fabrică din judeţul Braşov ce realizează produse pentru bucătărie

În unitatea de producţie din Făgăraş sunt realizate folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi şi alte produse de bucătărie şi catering.

În unitatea de producţie din Făgăraş sunt realizate folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi şi alte produse de bucătărie şi catering.

Autor: Cristina Roşca

12.05.2023, 00:06 900

Fabrica Alufix din Făgăraş, judeţul Braşov, a avut afaceri de 53 mil. lei în 2021 (ultimul an pentru care există date publice) ♦ Vânzătorul este grupul austriac cu acelaşi nume – Alufix, cunoscut pentru că are în portofoliu produse precum folie de aluminiu, hârtie de copt sau folie de împachetat Cumpărătorul este Biosphere din Ucraina, care acum un an a închis fabrica din Rusia. Cam în acelaşi timp a început să negocieze achiziţia din România.

Grupul Biosphere, ce a fost fon­dat în 1997 în Ucraina de către omul de afaceri Andriy Zdesenko, a cum­pă­rat de la austriecii de la Alufix fabrica cu acelaşi nume din Făgăraş, judeţul Bra­şov. Pe plan local, în unitatea de producţie ce avea în 2021 (ultimul an pentru care există date publice) afaceri de 53 mil. lei şi 36 de salariaţi, sunt rea­lizate folii de alumi­niu, hârtie de copt, pungi şi alte pro­duse de bucătărie şi catering. Fabrica are o istorie de două decenii în România.

Alufix este un grup austriac, o afa­cere de familie fondată în 1964, care s-a extins constant, ajungând să aibă prezenţă internaţională. Biosphere este la rândul său un grup cu prezenţă pe mai multe pieţe, în total 30 de ţări de pe patru continente, conform site-ului propriu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO