Companii

Adevărul şocant despre spitalele din România - Video

Adevărul şocant despre spitalele din România - Video

Autor: Pro TV

01.03.2011, 12:10 100

Te internezi cu o boală şi pleci cu alte 7. Iar asta nu e olegendă. O echipă a Pro TV a recoltat probe din 4 spitalebucureştene, mai exact de pe pereţii toaletelor, de pe clanţe, darşi din grupurile sanitare. Rezultatele sunt înspăimântătoare.

Mostrele, 32 la număr, au fost apoi incubate şi citite într-unlaborator autorizat de microbiologie. Spitalele sunt pline degermeni periculoşi, ciuperci şi streptococi, iar numărul de agenţipatogeni este în aproape toate cazurile cu mult peste limitaadmisă, reiese din rezultatele analizelor comandate de Pro TV.

Spitalul Malaxa.Recent renovat. La parter pacienţii folosesc osingură toaletă, iar apa ţâşneşte direct din ţevi. Bolnavii dediabet internaţi la etaj s-au obişnuit să vina aici şi să se spelecu şerveţele umede.

Spitalul Pantelimon.La parter nu este apă curenta. De fapt, nuexistă nici robinet. La etaj, nici n-ai cum să ajungi la chiuvetă,pentru că singurul grup sanitar destinat pacienţilor e folosit cadepozit pentru gunoi. Lângă cele două pubele sunt lăsate laîntâmplare containere pe care scrie clar: PERICOL BIOLOGIC. Plinecu seringi şi pansamente uzate. Orice atingere pe rana deschisăînseamnă contaminare. Citiţi mai mult despre adevărul şocant despre spitalele din România pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO