Companii

Adrian Porumboiu: "Adevarata criza cu care se confrunta omenirea este una alimentara"

Adrian Porumboiu: "Adevarata criza cu care se confrunta omenirea este una alimentara"

Autor: inCont.ro

18.04.2012, 09:43 1064

Detine zeci de mii de hectare de teren agricol, are ferme de vaci, fabrici de procesare a laptelui, fabrici de ulei si de paine. Cultiva rapita, floarea soarelui si grau si sustine, cu mandrie, ca peste 6-7 ani, graul produs de firmele sale va asigura consumul pe un an al Romaniei.

Din pasiune pentru agricultura, renunta, in 1999, la o alta mare pasiune - fotbalul. Revine, insa, in scurt timp la fotbal, dar de data aceasta de pe pozitia de om de afaceri, care finanteaza echipa FC Vaslui.

Fost jucator si arbitru international de fotbal, Adrian Porumboiu este, in prezent, unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din agricultura. A mizat pe un domeniu in care nu multi au curajul sa investeasca si a iesit castigator.

Este in continuare increzator in viitorul agriculturii din Romania si sustine ca de la an la an se observa o crestere spectaculoasa a investitiilor in acest domeniu si ca acesta este doar inceputul unei perioade in care agricultura va aduce venituri importante la bugetul statului.

Cu o avere estimata de Forbes Romania la aproximativ 130-140 milioane euro, Porumboiu detine noua societati, dintre care Mopan Suceava, Comcereal si R-Agro Falciu i-au adus cel mai mare profit in 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO