Companii

Aeroportul din Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare aeroport din ţară şi poarta aeriană a Transilvaniei, şi-a triplat traficul în zece ani: „În mai finalizăm investiţia în extinderea terminalului, vom putea ajunge la 5 mil. pasageri“

Aeroportul din Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare...

Autor: Mirabela Tiron

26.01.2024, 11:00 3602

Din 31 martie intră un nou jucător pe aeroport, compania aeriană Swiss Air cu zboruri spre Zurich A extins terminalul de plecări cu 7.200 mp, a extins platforma de parcare aeronave cu încă patru locuri şi a adus noi echipamente de securitate Până în 2040 estimează 7 mil. pasageri, ne gândim deja la un al doilea terminal.

Aeroportul in­ter­naţional „Avram Iancu“ din Cluj-Napoca, al doi­lea cel mai mare aero­port din ţară şi poarta aeriană a Transilvaniei, a finalizat anul trecut cu un trafic de 3,24 milioa­ne de pasageri, în creşte­re cu 23% faţă de anul anterior şi de zece ori mai mare faţă de acum zece ani, potrivit datelor de la Asociaţia Aero­por­turilor şi calculelor ZF.

„Aeroportul va pu­tea procesa 5 milioane de pasageri cu noua ex­tin­dere de 7.200 mp a ter­minalului. În mai vom finaliza această investiţie de­marată anul trecut“, a declarat pentru ZF David Ciceo, directorul general al aeroportului din Cluj-Napoca şi pre­şedintele Asociaţiei Ae­ro­porturilor din România (AAR).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO