Companii

Afaceri de 17 mil. euro din spume poliuretanice

17.10.2007, 13:10 183

Compania Poliflex din Sibiu, producator autohton de spume poliuretanice flexibile, a inregistrat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 17 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 10% fata de perioada similara a anului trecut. Unul dintre principalii factori de crestere a vanzarilor firmei sibiene l-a reprezentat dinamica accentuata a industriilor ce intrebuinteaza in productie spume poliuretanice flexibile.
"Luand in considerare evolutia pozitiva a vanzarilor companiei noastre pe primul semestru din acest an si cererea mare pe piata in ultimul timp pentru spumele poliuretanice, credem ca pana la sfarsitul acestui an vom depasi targetul de 26 de milioane de euro propus pentru acest an", a declarat pentru ZF Transilvania Dragos Cotarcea, directorul general al companiei Poliflex.
Reprezentantii Poliflex estimau la inceputul acestui an vanzari de aproximativ 26 mil. euro, in crestere cu 7% fata de 2006, cand compania a realizat o cifra de afaceri de peste 24 mil. euro.
"In momentul de fata suntem lideri pe piata spumelor poliuretanice flexibile din Romania, iar impreuna cu alti trei jucatori din acest domeniu reprezentam 95% din piata, restul procentelor fiind impartite intre micii producatori autohtoni", spune Dragos Cotarcea.
Ponderea exportului reprezinta aproximativ 40% din totalul vanzarilor firmei Poliflex.
De la inceputul anului si pana in momentul de fata, compania a investit peste 2 mil. euro in extinderea si modernizarea retelei de distributie, iar, potrivit reprezentantilor Poliflex pentru perioada urmatoare, planurile de investitii si modernizare a firmei sibiene prevad deschiderea unui punct de productie in Moldova.
Poliflex desfasoara activitati prin intermediul sediului central de la Sibiu si a punctelor de lucru din Bucuresti, Craiova, Timisoara, Baia Mare, Piatra Neamt, Constanta, si in tarile vecine in Bulgaria, Serbia si Moldova.
Firma produce si comercializeaza spume poliuretanice flexibile pentru industria mobilei si articolelor de dormitor, medicina, ceramica, izolatii si industria auto. Produsele companiei sunt adezivi si accesorii de tapiterie, vata sintetica, spume poliuretanice cu densitate si duritate redusa, partenerii de afaceri externi fiind diverse firme din Bulgaria, Serbia, Moldova, Grecia, Germania si Belgia.
Potrivit reprezentantilor Poliflex, piata in domeniul spumelor poliuretanice flexibile este inca in curs de dezvoltare chiar daca este mai sofisticata decat pietele din tarile vecine datorita investitiilor straine in domeniul mobilierului tapitat si al saltelelor. Piata romaneasca a spumei poliuretanice valoreaza cel putin 10 mil. euro, conform jucatorilor din acest domeniu, cresterile pietei fiind corelate cu dezvoltarea industriei constructiilor din ultimul timp.
Compania Poliflex S.R.L., membra a grupului austriac Eurofoam, a fost infiintata in anul 1997 cu principal domeniu de activitate productia si comercializarea spumelor poliuretanice flexibile. Numarul mediu de angajati ai companiei in momentul de fata este de 300 de persoane, cei mai importanti competitori ai firmei pe piata interna fiind reprezentati de Spumotim Timisoara, Victoria Bucuresti si compania Vita Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO