Companii

Afaceri de 24 mil. euro la C&S din distributia de FMCG

Afaceri de 24 mil. euro la C&S din distributia de FMCG

Unul dintre principalii clienti ai C&S este L'Oreal

16.10.2007, 21:14 310

Grupul de firme C&S, care desfasoara activitati in domeniul distributiei de FMCG (bunuri de larg consum), estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 24,5 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere cu aproximativ 12% fata de anul trecut.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri in acest an va fi influentata pe de o parte de majorarea cererilor pentru produsele de larg consum odata cu deschiderea de noi lanturi de magazine. Pe de alta parte extinderea serviciilor noastre catre clientii din mediul rural constituie un al doilea factor de crestere a activitatii C&S. Piata in domeniul nostru de activitate este foarte dinamica, caracterizata de o concurenta din ce in ce mai acerba, viitorul companiilor de pe aceasta nisa va depinde in mare masura de politica de dezvoltare pe termen mediu si lung a fiecaruia dintre noi", a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Buf, directorul executiv al companiei C&S Distribution, firma membra a grupului C&S.
Grupul C&S este format din companiile C&S Distribution din Cluj-Napoca si Top C&S Distribution din Bucuresti, ambele companii desfasurand activitati in domeniul distributiei de FMCG (bunuri de larg consum).
Grupul C&S a investit aproximativ 700.000 de euro in implementarea sistemului de management al calitatii si in imbunatatirea aplicatiilor software existente, in pregatirea si instruirea angajatilor, innoirea parcului auto si modernizarea spatiilor de depozitare. C&S Distribution desfasoara activitati de distributie a bunurilor de larg consum in judetele Cluj, Salaj, Maramures, Satu Mare, Bihor, Mures, Bistrita-Nasaud si Alba, iar firma Top C&S Distribution acopera judetele Bucuresti si Ilfov, Giurgiu, Brasov si Covasna.
"Ca si furnizori de produse colaboram cu L'Oreal, Johnson, Wax, Peral, GlaxoSmithKline, Wella Londa, Kandia Excelent, Rostar, NestlŽ, Parmalat, Panfoods, Tymbark", spune Adrian Buf.
Sistemul de vanzare folosit de grupul C&S este unul de tip pre-sell, clientii provenind din retailul traditional (magazine de proximitate).
C&S Distribution detine in prezent sase depozite in cele opt judete in care desfasoara activitati si un numar de 5.000 de clienti, in timp ce compania Top C&S Distribution prin intermediul a doua depozite desfasoara activitati pentru peste 4.900 de clienti. Valoarea de piata estimata pentru cele doua companii este de aproximativ 14 mil. euro.
"Luand in considerare faptul ca in ultimul timp se deschid tot mai multe lanturi de magazine, mizam in acest an pe o crestere a pietei in domeniul nostru de activitate cu 15% fata de anul trecut", spune Adrian Buf. Potrivit acestuia, peste jumatate din cifra de afaceri inregistrata de grupul C&S este generata de compania clujeana C&S Distribution.
Compania C&S Distribution a fost infiintata in anul 1996 la Cluj-Napoca, cu principal domeniul de activitate distributia bunurilor de larg consum, actionarii principali fiind oamenii de afaceri Calin Simpalean si Dan Nistor. Numarul de angajati in momentul de fata este de 160 de persoane.
In anul 2004 Calin Simpalean a infiintat firma Top C&S Distribution care a intrat pe piata din Bucuresti ca distribuitor al produselor Kandia Excelent, numarul angajatilor acestei companii ajungand in prezent la 142 de oameni.
Cel mai dezvoltat segment al retailului FMCG ramane reprezentat de magazinele alimentare cu suprafete intre 21-40 mp, cu o pondere de aproape 31% in valoarea vanzarilor totale. La mica distanta de segmentul supermarketurilor si hipermarketurilor se afla magazinele alimentare cu suprafete de vanzare mai mici de 20 mp, cu o pondere de 20% din vanzari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO