Companii

Afacerile americanilor de la Delphi au crescut cu 20%, la 3,5 miliarde de lei anul trecut

Afacerile americanilor de la Delphi au crescut cu 20%, la...

Autor: Adelina Mihai

23.06.2016, 00:07 927

Grupul american Delphi, care are 10.000 de angajaţi în România, a încheiat anul trecut cu afaceri de 3,5 miliarde de lei, în creştere cu 20% faţă de anul anterior. 

Deşi în primele cinci luni ale acestui an grupul a înregistrat o scă­dere de circa 600 de angajaţi pe plan local, re­pre­zentanţii com­paniei susţin că vor con­tinua anga­jările în România, iar astfel de fluctuaţii de personal sunt normale.

„Delphi evaluează în mod constant toate ope­raţiu­nile pe care le are şi face ajus­tările necesare în funcţie de con­diţiile de business actuale. Ajustările de personal depind de modul în care evoluează condiţiile de piaţă şi de disponibilitatea forţei de muncă din fiecare regiune. Activităţile curente în zonele în care avem fabrici sprijină planificările făcute de produ­cătorii de maşini europeni pe care îi deservim“, au transmis reprezentaţii Delphi.

Totodată, marja de profit net a companiei s-a îmbunătăţit anul trecut de la 5,9% din cifra de afaceri în 2014 la 6,5% în 2015, compania marcând astfel un profit net de 228 de milioane de lei anul trecut pe trei entităţi pe care raportează rezultatele financiare.

Delphi are o prezenţă de peste 18 ani pe plan local, iar în prezent are, în total, patru unităţi de producţie, un centru tehnic de inginerie şi  o unitate de prototipuri în Arad, precum şi o unitate de producţie pentru sisteme de injecţie diesel la Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO