Companii

Afacerile companiei Tomoroga Construct, controlată de antreprenorul bistriţean Bogdan Tomoroga, au crescut cu 70,5% în 2023, ajungând la peste 36 mil. lei

Afacerile companiei Tomoroga Construct, controlată de...

Autor: Laurentiu Cotu

16.04.2024, 15:00 80

Compania de construcţii Tomoroga Construct din localitatea Tureac, judeţul Bistriţa-Năsăud, cotrolată de antreprenorul Bogdan Tomoroga, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 36,2 mil. lei (7,3 mil. euro), în creştere cu 70,5% faţă de anul anterior, când constructorul bistriţean a avut afaceri de 21,2 mil. lei (4,3 mil. euro), potrivit informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Compania a avut în 2023 un profit net de aproximativ 9 mil. lei (1,8 mil. euro), mai mare cu 62,3% faţă de anul precedent, când Tomoroga Construct a obţinut un câştig net de 5,5 mil. lei (1,1 mil. euro), conform datelor publice. Constructorul a finalizat anul 2023 cu un număr mediu de 16 angajaţi.

Compania realizează construcţii în domeniile civil şi industrial, oferind şi servicii de reabilitare atât pentru infrastructură, cât şi pentru reţele de apă şi canalizare.

Anul trecut, compania deţinută de antreprenorul Bogdan Tomoroga a finalizat proiectul de restaurare şi conservare a ansamblului monument istoric Castel Bánffy din localitatea Răscruci, comuna Bonţida, o investiţie de 11,5 mil. euro, finanţată din fonduri europene în valoare de aproximativ 4 mil. euro şi fonduri de 7,5 mil. euro asigurate din bugetul propriu al judeţului Cluj.

Compania Tomoroga Construct a fost înfiinţată în anul 2004 în localitatea Tureac, judeţul Bistriţa-Năsăud, cu principal domeniu de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Compania este cotrolată de antreprenorul Bogdan Tomoroga

România este în continuare o ţară mai mult a construcţiilor noi decât a renovărilor, investiţiile direcţionate către îmbunătăţiri - mai mici sau mai mari - fiind extrem de reduse. În lipsa iniţiativelor proprii de a face renovări, aşteptările companiilor sunt acum la banii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi din alte surse publice. Fondurile guvernamentale pentru eficientizarea energetică a clădirilor ar putea fi o soluţie care să ducă la stimularea sectorului de renovări din România.

laurenţiu.cotu@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO