Companii

Afacerile grupului elen Sarantis în România au urcat cu 8,45% în primele nouă luni, la 28,4 mil euro

Afacerile grupului elen Sarantis în România au urcat cu...

Autor: Ana Maria Petcana

18.11.2014, 00:00 72

În perioada ianuarie-septembrie 2013, cifra de afaceri a companiei s-a situat la 26,24 milioane euro, iar EBIT la 1,57 milioane euro.

România este a treia piaţă pentru Sarantis atât în funcţie de vânzări, cât şi după profit, după Grecia şi Polonia.

În prima jumătate a anului, grupul a finalizat transferul producţiei de cosmetice de la fabrica Elmiplant din Bucureşti în Grecia, România urmând să devină centrul pentru cercetarea şi dezvoltarea de produse în Europa Centrală şi de Est (ECE), coordonat de fondatorul Elmiplant, Elena Cremenescu.

Elmiplant este un brand românesc de cosmetice creat în 1992 de Elena şi Ion Cremenescu. În 2003, proprietarii au investit 1,5 milioane de dolari într-o unitate de producţie şi un nou sediu, în Bucureşti, iar patru ani mai târziu au vândut compania către Sarantis, pentru 6,5 milioane euro.

Sarantis activează în România din anul 1996, prin firma Romsar Cosmetics, care a devenit în 2005 Sarantis România. Compania deţine un portofoliu de produse care include cosmetice, parfumuri, produse pentru îngrijirea casei şi auto, alimente pentru animalele de companie şi suplimente alimentare. Distribuţia produselor se face la nivel naţional prin intermediul a 10 birouri de vânzări şi cinci depozite regionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO