Companii

Agressione, 15 mil. euro din afaceri cu hartie

28.12.2004, 00:00 218

Agressione Grup Romania, distribuitor de hartie pentru birouri si tipografii estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut.
"Hartia a urmat o traiectorie descendenta in materie de pret, elementul pozitiv de referinta fiind cantitatea vanduta", a declarat pentru ZF Transilvania, Cosmin Pavel, general manager Agressione Grup Romania.
In Romania, consumul de hartie pe cap de locuitor a crescut in 2003 cu 16% fata de anul 2002, ajungand la aproape 28 de kilograme pe locuitor. "Consumul de hartie pe plan national a crescut constant in fiecare an, si in paralel cu aceasta tendinta noi ne propunem pentru 2005 o crestere de 20% sau chiar mai mult", a mai spus Pavel.
Anul acesta, firma clujeana a deschis al 18-lea birou regional din tara, la Ploiesti, care incheie extinderea retelei de vanzari. "Ne-am gandit sa fim la maxim 200 de kilometri de orice potential client din tara pentru a reusi sa facem livrarile in maxim 24 de ore pentru marfa existenta pe stoc. O data cu biroul de Ploiesti ne-am indeplinit acest obiectiv", a mai spus Pavel.
Comertul cu hartie reprezinta 95% din vanzarile realizate de societatea clujeana, restul de 5% fiind obtinut din comertul cu scaune ergonomice si fotolii de masaj. Ponderea cea mai importanta in vanzari (75%) o are hartia pentru tipografii, iar cea pentru birouri acopera 25% din vanzarile de hartie ale grupului.
Compania si-a inceput activitatea in 1992, la Cluj-Napoca, mai intai ca Agressione Press, apoi in 1994 ca Agressione Express, iar in 1997 a devenit Agressione Group. Afacerea este condusa de doi asociati, Cosmin Pavel si Marius Stef. In prezent firma are 120 de angajati, iar in acest an a externalizat atat productia de mobila cat si activitatea de transport realizata cu masini mari (de peste 20 de tone). Agressione Grup Romania a obtinut in 2003 o cifra de afaceri de 12 milioane de euro.
Pe piata romaneasca a distribuitorilor de hartie exista in prezent cinci mari jucatori, Agressione Grup Romania fiind singura firma cu capital integral romanesc. Ceilalti competitori sunt Antales, Map, Europapir si RPD.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO