Companii

Agromilk Holstein, un crescător de vaci din localitatea Satu Mare din judeţul Arad a luat fonduri europene de 5 mil. lei pentru modernizarea fermei de 200 de vaci

Agromilk Holstein, un crescător de vaci din localitatea...

Autor: Florentina Niţu

26.02.2024, 00:07 399

Tihomir Petcov, proprietarul companiei Agromilk Holstein, a luat fonduri europene de 5,3 milioane de lei (puţin peste 1 mil. euro) pentru a-şi moderniza ferma aflată în localitatea Satu Mare din comuna Sacusigiu din judeţul Arad. El vrea să construiască un grajd de vaci de lapte şi un siloz, investiţii menite să crească atât producţia, cât şi eficienţa întregii sale afaceri.

El are o fermă de 220 de capete de bovine de lapte şi o producţie de peste 2.000 de litri de lapte/zi, pe care îl vinde către procesatorul român Simultan din Timiş, controlat de Florin Herbai. Prin investiţia din fonduri europene, fermierul vrea să crescă capacitatea de producţie şi eficienţa fermei, deoarece are o concurenţă puternică de la fermierii din Ungaria.

De asemenea, managerii unor ferme mari de vaci de lapte din România au spus în cadrul ediţiei din această săptămână a emisiunii ZF Agropower că românii au început să piardă contracte în favoarea altor fermieri din ţările vecine din cauza preţurilor mai mari cu care se vinde laptele românesc, preţ influenţat de subvenţiile mai mici primite de fermierii locali.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO