Companii

Alcoa Fujikura si-a bugetat afaceri de 31 mil. euro

28.03.2007, 15:55 63

Producatorul de cabluri electrice pentru industria auto Alcoa Fujikura SRL estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 31 de milioane de euro, valoare reprezentand o crestere de 40% fata de anul trecut.
"Principalii factori care vor contribui la realizarea estimarilor pentru acest an sunt dezvoltarea la capacitate maxima a punctului de productie din judetul Bihor, dar si faptul ca noile linii de productie aduse anul trecut la fabrica din Nadab vor functiona la parametri maximi, pana acum ele fiind in perioada de proba", a declarat pentru ZF Transilvania Adriana Lenardt, manager de comunicare si resurse umane Alcoa Fujikura.
Compania intentioneaza ca anul acesta sa angajeze peste 500 de oameni pentru punctul de productie din Beius, judetul Bihor, in prezent, la punctul de lucru din zona lucrand 370 de angajati.
"Nu avem stabilite deocamdata niste sume pentru investitiile in dezvoltarea vizata la Beius, deoarece procesul va depinde foarte mult de ritmul in care vom gasi angajatii de care avem nevoie", a mai declarat Adriana Lenardt.
Anul trecut compania a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 22,2 milioane de euro, valoare reprezentand o crestere de 32% fata de 2005, cand acest indicator s-a cifrat la 16,9 milioane de euro. La inceputul anului trecut, Alcoa Fujikura estima o cifra de afaceri de 19,9 milioane de euro, insa pana la finele anului estimarile au fost depasite.
Compania Alcoa Fujikura a deschis anul trecut al treilea punct de productie din Romania, in Beius, judetul Bihor. Alcoa Fujikura nu a derulat in judetul Bihor o investitie greenfield, ci a optat pentru inchirierea unui spatiu deja existent.
Noua fabrica are o suprafata totala de 3.600 de metri patrati, iar productia a fost demarata in mai 2006. Potrivit reprezentantilor companiei, produsele care sunt realizate in noul punct de lucru sunt transferate atat din celelalte locatii din Romania ale companiei, cat si din fabrici ale concernului situate in Cehia, Portugalia sau Ungaria.
Compania detine in Romania doua puncte de lucru la Nadab (jud. Arad) si Caransebes (jud. Caras-Severin), iar in 2005 a investit aproximativ 1,4 milioane de euro in cresterea capacitatilor de productie a celor doua puncte de lucru.
Initial Alcoa Fujikura a demarat productia de sisteme electrice pentru automobile la Nadab in ianuarie 2002, iar in 2003 au inceput constructiile la cea de-a doua fabrica, din Buchin, langa Caransebes. Pana in prezent, in cele doua fabrici s-au investit peste 3,5 milioane de euro.
Toata productia realizata de cele doua fabrici ale grupului este destinata pietei externe, principalii clienti fiind Volkswagen, Audi, Skoda, Denzo, Visteon. Furnizorii firmei sunt in proportie de 60% interni, iar numarul total de angajati cu care firma lucreaza in prezent depaseste 3.300 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO