Companii

ANALIZĂ ZF. Cum arată topul firmelor de construcţii după numărul de angajaţi străini? Atât companiile locale, cât şi cele străine au ales să recruteze oameni din Asia, dar şi din Ucraina, Serbia sau Maroc

ANALIZĂ ZF. Cum arată topul firmelor de construcţii...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.08.2023, 00:07 509

Potrivit specialiştilor în resurse umane, sectoare precum construcţiile, HoReCa şi comerţul sunt cele care au cea mai mare nevoie de muncitori necalificaţi, după ce românii care ocupau aceste poziţii au ales la rândul lor să plece la muncă în străinătate.

Concelex, Construcţii Erbaşu, Tancrad sunt câteva dintre companiile locale din dome­niul construcţiilor care se înscriu în clasamentul anga­ja­torilor cu cei mai mulţi angajaţi străini, pe o piaţă în care găsirea forţei de muncă este o provocare tot mai mare de la un an la altul.

Conform datelor extrase din sistemul informatic REGES/ REVISAL şi transmise de Inspecţia Muncii la solicitarea ZF, cel mai mare angajator de forţă de muncă străină este IREM General Contractor, o companie cu acţionari din Ungaria, Italia şi Ţările de Jos, cu afaceri de 177 de milioane de lei în România. Grupul IREM este prezent în top zece şi cu firma IREM Spa Siracusa – Sucursala Bucureşti. Împreună, cele două companii au aproape 1.200 de salariaţi din alte ţări decât România. În principal, este vorba despre Ucraina, Serbia, Italia, Bulgaria şi Croaţia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO