Companii

Analiză ZF. Există un licăr de speranţă. Peste 400 de ferme de porci şi de vaci au fost făcute cu fonduri europene de aproape 400 mil. euro, sectoare în care efectivele de animale au fost în declin în ultimul deceniu

Autor: Florentina Niţu

21.08.2023, 17:10 6468

Cum face România să replice modelul Happy Milk Farm din Timiş? „Făceam agricultură şi preţurile cerealelor erau mici şi ne-am gândit să facem o fermă de vaci. Apoi, ne-am dat seama că nu este rentabil să vindem laptele direct de la poarta fermei, motiv pentru care facem şi o făbricuţă de lapte şi sperăm să vindem produsele în tot judeţul şi în zonele limitrofe“.

Peste 400 de ferme de bovine de carne, de lapte şi de porcine au fost construite, extinse sau modernizate cu fonduri europene de 383 de milioane de euro prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020), potrivit datelor oferite de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) la solicitarea ZF.

Fondurile europene din PNDR 2020 au fost distribuite către diferite sectoare agricole. Printre beneficiarii acestor fonduri se numără şi crescătorii de animale. Cele mai multe proiecte au fost depuse pentru creşterea bovinelor pentru lapte, sector unde România are un deficit uriaş şi există mult loc de dezvoltare.

Astfel, au fost acordate fonduri europene pentru 193 de ferme de bovine pentru lapte cu 150 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO