Companii

ANALIZĂ ZF. Românii cheltuie 250-300 mil. euro anual pe produse BIO. Mâncarea de bebeluşi, kefirul şi ouăle, segmentele unde argumentul „organic” a câştigat cel mai mult teren

ANALIZĂ ZF. Românii cheltuie 250-300 mil. euro anual pe...

Autor: Cristina Roşca

26.08.2023, 18:09 248

♦ Produsele BIO au cucerit doar 1,2% din piaţa de FMCG, iar vânzările şi-au încetinit galopul în primele luni din 2023, când românii au regândit cheltuielile ♦ Astfel, ritmul de creştere este chiar sub cel al pieţei de FMCG în ansamblul său, după ce multă vreme segmentul BIO era campion la creştere.

Românii cheltuie anual între 250 şi 300 de milioane de euro pe produse BIO, acest segment reuşind să mănânce doar 1,2% din piaţa bu­nurilor de larg consum, arată calculele ZF pe baza datelor oferite de compania de cercetare de piaţă RetailZoom şi a celor existente privind vânzările totale de articole FMCG.

„Deşi contribuţia segmentului BIO în totalul pieţei de FMCG rămâne stabilă, există unele categorii unde aceste produse organice câştigă teren şi astfel ele pun umărul la evoluţia generală a industriei”, spune Bogdana Gheorghe, managing director RetailZoom România.

Per total, vânzările de articole BIO au crescut cu 11,8% în primul trimestru din acest an versus aceeaşi perioadă din 2022, fiind evidentă o încetinire a galopului care a caracterizat această industrie multă vreme, mai ales în pandemie. În anii de criză sanitară, când oamenii au început să pună mai mare accent pe sănătate şi bunăstare, alimentele BIO, dar şi produsele de îngrijire organice şi-au găsit tot mai des locul în coşul de cumpărături. Ritmul de creştere al segmentului era mult mai alert decât piaţa de FMCG în ansamblul său. Conta şi că baza de pornire era mică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO