Companii

Anca Vlad împrumută 71 mil. euro de la bănci

Anca Vlad împrumută 71 mil. euro de la bănci

Autor: Ioana David

30.09.2010, 23:20 150

Grupul de firme Fildas, controlat de Anca Vlad (desen), este peultima sută de metri pentru atragerea unui credit de 71 mil. euro,de la un sindicat format din zece bănci, suma fiind folosită pentrurefinanţarea unei linii mai vechi din 2007.

Acesta este unul dintre cele mai mari credite luate de ocompanie în 2010, în condiţiile în care creditarea este aproapeîngheţată. În 2007, Fildas a luat de la bănci 80 mil. euro, dincare a rambursat 9 mil. euro.

Fildas, care rulează anual afaceri de 200 mil. euro şi are 1.500de angajaţi, grupează distribuitorul de medicamente cu acelaşi numeşi reţeaua de farmacii Catena. "Suntem o companie conservatoare.Ne-am luat toate măsurile de precauţie şi suntem într-un domeniu decare omul nu se poate lipsi. Ca şi companie, am depăşit criza pecare am simţit-o cel mai puternic la sfârşitul lui 2008 începutullui 2009. Anul acesta ne aşteptăm la o creştere moderată aafacerilor", a spus Anca Vlad.

Fildas este a treia companie din industria de medicamente carese împrumută în ultimul an şi jumătate, în condiţiile în careFarmexpert ia 10 mil. euro, iar în vara anului trecut A&DPharma a refinanţat un credit de 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO