Companii

Angajaţii Oltchim au primit salariul pe luna martie

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Mediafax

15.04.2013, 09:00 540

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit săptămâna trecută banii reprezentând lichidarea pe luna decembrie 2012 şi întreg salariul pe luna martie 2013, suma de 10,9 milioane de lei fiind alocată de AJOFM Vâlcea din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.

Potrivit liderului Sindicatului Liber Oltchim Râmnicu Vâlcea, inginerul Mihai Diculoiu, acordarea unei părţi din restanţele salariale nu i-a liniştit pe oameni, care spun că „problemele Oltchim rămân în continuare grave şi trebuie rezolvate urgent“.

Potrivit sursei citate, din acelaşi fond se vor acorda şi salariile pe luna aprilie, în jurul datei de 12 mai, dar rămân restante avansul pe luna ianuarie 2013, 55 la sută din lichidarea pe februarie, câte 50 de lei pentru fiecare salariată pentru ziua de 8 Martie, sumă stipulată în Contractul Colectiv de Muncă (CCM), dar şi tichetele de masă aferente lunilor ianuarie, februarie şi martie, conform aceluiaşi CCM.

Reprezentanţii sindicatului combinatului chimic vâlcean spun că salariaţii aşteaptă în continuare măsuri de repornire şi eficientizare a activităţii combinatului, iar Adunarea Generală a Creditorilor, care are loc azi 15 aprilie, este „un prilej de clarificare a situaţiei“. Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO