Companii

Antibiotice investeşte 12 mil. € la fabrica din Iaşi

Antibiotice investeşte 12 mil. € la fabrica din Iaşi

Autor: Cristina Roşca

05.08.2011, 00:03 695

Producătorul farmaceutic Anti­biotice Iaşi investeşte 12 mil.euro în ex­tin­derea capacităţii de producţie, un proiect care vapermite introducerea în fabricaţie a medicamentelorantiin­fec­ţioase de ultimă generaţie şi care este estimat să sefinalizeze în 2013.

Din totalul sumei de 12 mil. euro, aproximativ o treime va fireprezentată de fonduri europene.

Prin programul "Creşterea com­pe­ti­tivităţii economice"compania a atras o finanţare europeană neram­bur­sabilă în valoarede 17,9 mil. lei (4,2 mil. euro), restul sumei ur­mând a fiasigurată din re­surse proprii.

Fondurile europene vor fi utilizate pentru achiziţia deechi­pa­men­te şi instalaţii necesare do­tă­rii noului flux defabricaţie. "Con­form unor estimări provizorii, aceastăin­ves­tiţie va facilita în primii ani de funcţio­nare a secţiei unavans de câteva pro­cente a cifrei de afaceri", a declarat IoanNani, directorul general al Anti­bio­tice.

Producătorul farmaceutic a obţinut anul trecut o cifră deafaceri de 219,7 mil. lei, în creştere cu 11% com­parativ cu anulanterior, şi un profit net de 12,48 mil. lei, în creştere cu 4,7%faţă câştigul din anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO