Companii

Antreprenori locali. Cel mai mare dealer de camioane DAF din lume a preluat 50% din acţiunile EVW Holding din Cluj. „Nu puteam intra altfel pe această piaţă din moment ce DAF lucrează cu un singur distribuitor în fiecare ţară.“

Antreprenori locali. Cel mai mare dealer de camioane DAF...

Autor: Laurentiu Cotu

04.10.2019, 00:07 2431

Compania belgiană Turbos Hoet (TH) Group, cu activităţi în vân­zarea de camioane noi şi rulate şi în dis­tri­bu­ţia de piese de schimb, a achi­ziţio­nat 50% din acţiunile com­paniei clu­je­ne EVW Holding, unicul im­por­tator şi distribuitor al ca­mioanelor DAF în România.

„România a fost mereu o provo­ca­re interesantă pentru noi, de­oare­ce nu puteam intra pe această piaţă din mo­ment ce DAF lucrează cu un singur distribuitor în fiecare ţară“, a de­clarat Piet Wauters, CEO al Turbos Hoet Group.

Compania EVW Holding nu a oferit informaţii legate de valoarea acestei tranzacţii.

Schimbările în EVW Holding au început încă din primele luni ale anului 2019, când Gheorghe Chita a devenit unic acţionar al companiei, după ce foş­tii parteneri - Ad van Wijk şi Mircea Mureşan – au ieşit din holding, iar Gheorghe Chita, cu experienţă în me­canică şi construcţii şi mai implicat în ac­tivitatea de vânzări şi service, a pre­luat frâiele EVW Holding. Cu 970 de angajaţi, TH Group este cel mai mare dealer DAF din lume, cu 4.150 de camioane noi livrate în Europa.

Compania EVW Holding a avut în 2018 o cifră de afaceri de 404,7 mil. lei (87 mil. euro), în creştere cu aproximativ 74% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO