Companii

Antreprenori locali. La Cocoş, cel mai puternic retailer autohton, merge la Piteşti în locul fostului hipermarket PIC. Investiţia în acest proiect este de 11 mil. euro, din care 5 mil. euro reprezintă valoarea tranzacţiei de preluare a proprietăţii

Antreprenori locali. La Cocoş, cel mai puternic retailer...

Autor: Cristina Roşca

13.03.2024, 00:07 39559

Retailerul La Cocoş, controlat de antreprenorul Iulian Nica şi cunoscut pentru politica preţurilor mici, deschide magazinul cu numărul cinci în Piteşti, în spaţiul unde a funcţionat anterior un hipermarket PIC. Acesta este numele unei puternice reţele româneşti de comerţ alimentar acum 15-20 de ani, care însă a intrat în faliment din cauza unor probleme financiare după criza financiară anterioară.

„La Cocoş va deschide al cincilea magazin în Piteşti, în fosta locaţie PIC. Magazinul a fost achiziţionat cu ajutorul unui credit bancar acordat de OTP Bank, în valoare de 5 milioane de euro. Astfel, La Cocoş a alocat un buget de investiţii pentru 2024 în valoare de aproximativ 16 mil. euro pentru deschiderea celor două magazine noi, din care 5,5 mil euro pentru cel de-al patrulea hipermarket (...) din Braşov“, spune antrepre­norul Iulian Nica într-un interviu pentru ZF.

Restul de aproximativ 11 milioane de euro va reprezenta investiţia în cel de-al cincilea magazin al reţelei La Cocoş, care va fi deschis în a doua parte a anului 2024, în Piteşti. Din total, 5 mil. euro reprezintă valoarea tranzacţiei privind spaţiul şi 6 mil. euro reprezintă bugetul pentru deschiderea magazinului.

„Aceste investiţii fac parte din planul de dezvoltare care prevede extinderea reţelei cu cinci unităţi noi în patru oraşe din Romania, până la sfârşitul anului 2025!“, continuă Iulian Nica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO