Companii

Antreprenori locali. Eusebiu Guţu strânge sub umbrela Nitramonia BC combinate chimice luate la lichidare. În 2022 a ajuns la venituri de 2 mld. lei şi profit de 54 mil. lei

Eusebiu Guţu a luat fostele combinate Chemgas Slobozia şi Nitroporos Făgăraş

Eusebiu Guţu a luat fostele combinate Chemgas Slobozia şi Nitroporos Făgăraş

Autor: Miruna Diaconu

24.08.2023, 00:07 1365

Nitramonia BC, compania administrată de Eusebiu Guţu care înainte purta denumirea de Popasul Trebeş, a atins venituri de 2 mld. lei în 2022, intrând astfel în liga mi­liardarilor în lei.

Rezultatul companiei este la cel mai înalt nivel de până acum, după o creştere de cinci ori faţă de rezultatele raportate cu un an în urmă, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. Compania a avut un profit net de 54 milioane lei, la jumă­tate faţă de profitul net înregistrat în 2021, potrivit aceleiaşi surse.

Creşterea impresionantă a veniturilor companiei se datorează, în principal, repunerii în funcţiune a combinatului Chemgas de la Slobozia, pe care antreprenorul Eusebiu Guţu l-a achiziţionat în 2021. La acea vreme, Eusebiu Guţu a cumpărat combinatul de la Slobozia de la omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro.

Chemgas Holding Corporation, compania care administra atunci combinatul, se afla în insolvenţă, iar combinatul era la un pas de a fi închis.

O altă tranzacţie realizată între cei doi oameni de afaceri a avut ca obiect combinatul de îngrăşăminte chimice de la Făgăraş. Anul acesta, Eusebiu Guţu a preluat activele fostului combinat chimic Nitroporos din Făgăraş, aflat în faliment, în schimbul sumei de 8,2 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO