Companii

Antreprenori locali. Grupul Agricola vrea să investească 40 mil. euro într-o nouă fabrică de ready-meal

Antreprenori locali. Grupul Agricola vrea să...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.12.2023, 07:00 12197

Grupul Agricola, unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară, cu activitate în creşterea păsărilor, în producţia de carne, ouă, mezeluri şi ready-meal, ia în calcul să construiască o nouă fabrică de ready-meal, investiţia ridicându-se la circa 40 de milioane de euro.

„Fabrica Europrod, unde am dublat capacitatea de producţie în 2019, a ajuns la capacitate maximă şi ne gândim la o nouă fabrică. Pentru acest proiect ne gândim să accesăm fonduri prin INVESTALIM”, a spus Grigore Horoi, preşedintele Agricola, grup cu afaceri totale de peste 1 miliard de lei în 2022.

În 2019, Europrod a investit 5 milioane de euro în dublarea capacităţii de producţie, conform datelor furnizate anterior de companie. În fabrica din Bacău, Agricola produce semipreparate pe bază de carne, lactate şi vegetale, iar producţia zilnică este de 12 tone, potrivit datelor de pe site-ul companiei. O parte din această producţie merge la export.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO