Companii

Antreprenori locali. Ioan Popa a dus producătorul de carne de pui Transavia la afaceri de 991 de milioane de lei în 2022, avans de 25%. Transavia a raportat un profit net de 205 milioane de lei, dublu faţă de anul precedent. Marja de profit a producătorului a fost astfel de 20%.

Transavia, compania deţinută de Ioan Popa, are peste 2.000 de angajaţi.

Transavia, compania deţinută de Ioan Popa, are peste 2.000 de angajaţi.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.05.2023, 09:00 662

Transavia, cea mai mare companie din producţia de carne de pui, a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 991 de mi­lioane de lei (pes­te 200 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Avansul vine în contextul în care anul trecut compania deţinută de Ioan Popa a absorbit Avicola Braşov, cealaltă societate importantă din grup activă în domeniul creşterii păsărilor. În total, Transavia are circa 2.000 de angajaţi.

Pe de altă parte, Transavia a raportat un profit net de 205 milioane de lei, dublu faţă de anul precedent. Recent, producătorul a anunţat că vrea să îşi dubleze capacitatea de producţie în trei-patru ani şi să depăşească astfel borna de 200.000 de tone de carne de pui pro­dusă. Aceste planuri vor fi susţinute de in­ves­tiţii în extinderea şi eficientizarea o­pe­ra­ţiunilor, dar şi prin achiziţii de noi ju­cători din piaţă, conform datelor furnizate de com­panie anterior.

În prezent, Transavia produ­ce anual peste 100.000 de tone de car­ne de pui şi are 30 de ferme de creştere a pă­sărilor şi patru ferme de producţie vegetală, o fa­brică de nutreţuri combinate, trei a­batoare şi o fabrică de proce­sare a cărnii. Recent, ZF a scris că Transavia a angajat cele­bra bancă de investiţii Rothschild pen­tru a testa piaţa în pri­vin­ţa unui e­ventual interes pen­tru a­chi­ziţia com­paniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO