Companii

Antreprenorul general al lucrărilor de amenajare a Cocor cere insolvenţa complexului comercial pentru 119.000 de lei

Autor: Adrian Cojocar

18.06.2012, 17:56 470

Compania Cocor Bucureşti (COCR), care deţine centrul comercial cu acelaşi nume din centrul Capitalei, a anunţat astăzi pe bursă că firma Mitre Building Construction SRL a cerut insolvenţa Cocor la Tribunalul Bucureşti în contul unei creanţe de 119.685 lei (circa 26.500 de euro).

Mitre Building Construction SRL este antreprenorul general al lucrărilor de amenajare, extindere şi consolidare a Complexului Comercial Cocor.

"Creditoarei îi imputăm faptul că o parte din lucrările executate în baza ambelor contracte nu sunt calitative, că au intervenit deficienţe multiple ce afectează grav desfacerea activităţii şi mai mult decât atât imaginea societăţii noastre. Ne-am rezervat contractual dreptul de a ridica pretenţiile ulterioare legate de execuţia lucrărilor, chiar dacă am acceptat facturile la plată şi le-am achitat", spun reprezentanţii Cocor în comunicatul transmis bursei.

Aceştia au precizat că pretinsa creanţă în contul căreia Mitre Building Construction a cerut insolvenţa Cocor reprezintă sub 1% din suma achitată până în prezent de firmă în contul lucrărilor de amenajare, de 4,5 milioane de euro.

Cererea de insolvenţă vine în contextul în care compania a anunţat la începutul săptămânii trecute pe bursă că este posibil ca BCR să execute silit Cocor în contul împrumuturilor acordate de bancă dacă cele două părţi nu ajung la o înţelegere amiabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO