Companii

Averea imobiliara a Hidroconstructia depaseste 100 mil. euro

20.08.2008, 18:58 35

Proprietatile imobiliare detinute de Hidroconstructia, cea mai mare companie de constructii de pe piata locala, cu afaceri de 220 de milioane de euro anul trecut, au fost evaluate la peste 100 de milioane de euro de catre compania Darian.
Cele peste 180 de proprietati imobiliare detinute de compania de constructii in mai multe judete din tara (terenuri libere sau terenuri cu constructii specifice) insumeaza peste 300 de hectare, potrivit informatiilor evaluatorului. Cele mai mari suprafete de teren ale Hidroconstructia sunt situate in judetele Sibiu, Olt, Timis, Hunedoara si Arges.
"Aceste terenuri au fost evaluate la peste 100 de milioane de euro, actiunea fiind comandata de managementul societatii Hidroconstructia, cu scopul de-a utiliza informatiile in luarea unor decizii manageriale cu privire la mai buna utilizare a acestor active. Informatiile obtinute in urma evaluarii vor putea fi folosite fie in scopul vanzarii de active in afara exploatarii, asocierii, in dezvoltarea altora sau pentru obtinerea de finantari", a declarat pentru ZF Adrian Crivii, director general al Darian.
De altfel, compania a obtinut anul trecut un credit sindicalizat in valoare de 60 de milioane de euro de la un consortiu condus de BRD-Groupe Societe Generale, pentru finantarea si garantarea proiectelor ce vor fi dezvoltate pe termen mediu.
Hidroconstructia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 218,9 milioane de euro si un profit brut de 17,22 de milioane de euro, ambele in scadere, cu 9,1%, respectiv cu 16,9%, comparativ cu rezultatele financiare din 2006.
Reprezentantii companiei Hidroconstructia nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru detalii privind valoarea portofoliului imobiliar.
Decizia Hidroconstructia de a evalua proprietatile imobiliare detinute vine in contextul in care anul trecut cele mai mari companii de constructii cu capital romanesc au inregistrat stagnari ale cifrei de afaceri si chiar scaderi de pana la 10%, ceea ce i-a determinat pe marii jucatori sa caute finantare pentru a sustine dezvoltarea sau sa se reorienteze catre investitii imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO