Avocaţii de la Nestor se aliază cu o firmă de consultanţă în preţuri de transfer

18 ian 2016 Autor: Claudia Medrega

Multinaţionalele încep să fie controlate din ce în ce mai mult de ANAF pe preţurile de transfer, o piaţă de câteva miliarde de euro pe an, prin care se diminuează baza impozabilă din România.

Nestor Nestor Diculescu Kings­ton Petersen (NNDKP) şi Transfer Pricing Services (TPS), prin­cipalul con­sultant fiscal independent în domeniul preţurilor de transfer, au parafat un parteneriat strategic, pregătindu-se pentru schimbarea de paradigmă fiscală ce va urma la nivel naţional şi interna­ţional, care va duce la intensificarea controalelor Fiscului legate de preţurile de transfer.

NNDKP estimează că serviciile con­jugate legal& tax& transfer pri­cing pe care le va promova în urma acestei alianţe vor duce la creşterea cu circa 10% pe segmentul de con­sultanţă fiscală şi preţuri de transfer.

Controalele realizate de in­spec­torii fiscali în legătură cu do­sa­re­le de preţuri de transfer s-au intensi­ficat în ul­ti­mii ani.

Alianţa strategică vine după ce în 2014 NNDKP a integrat serviciile de consultanţă fiscală cu cele juridice, fiind prima casă de avocatură din România care a făcut acest pas.

NNDKP, în cei 25 de ani de pre­zenţă pe piaţa locală, şi-a format un portofoliu de clienţi internaţionali, iar o parte dintre aceştia au început să apeleze şi la serviciile de consultanţă fiscală. Divizia de consultanţă fiscală a NNDKP a fost lansată în noiembrie 2008. Iar Transfer Pricing Services şi-a început activitatea în primăvara anului 2009.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.01.2016

 
Cuvinte cheie:
avocaii
, Nestor
, firma de consultantă
, preturi de transfer
, consultanta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide