Companii

Avocaţii de la Nestor se aliază cu o firmă de consultanţă în preţuri de transfer

Avocaţii de la Nestor se aliază cu o firmă de...

Autor: Claudia Medrega

18.01.2016, 00:07 1702

Multinaţionalele încep să fie controlate din ce în ce mai mult de ANAF pe preţurile de transfer, o piaţă de câteva miliarde de euro pe an, prin care se diminuează baza impozabilă din România.

Nestor Nestor Diculescu Kings­ton Petersen (NNDKP) şi Transfer Pricing Services (TPS), prin­cipalul con­sultant fiscal independent în domeniul preţurilor de transfer, au parafat un parteneriat strategic, pregătindu-se pentru schimbarea de paradigmă fiscală ce va urma la nivel naţional şi interna­ţional, care va duce la intensificarea controalelor Fiscului legate de preţurile de transfer.

NNDKP estimează că serviciile con­jugate legal& tax& transfer pri­cing pe care le va promova în urma acestei alianţe vor duce la creşterea cu circa 10% pe segmentul de con­sultanţă fiscală şi preţuri de transfer.

Controalele realizate de in­spec­torii fiscali în legătură cu do­sa­re­le de preţuri de transfer s-au intensi­ficat în ul­ti­mii ani.

Alianţa strategică vine după ce în 2014 NNDKP a integrat serviciile de consultanţă fiscală cu cele juridice, fiind prima casă de avocatură din România care a făcut acest pas.

NNDKP, în cei 25 de ani de pre­zenţă pe piaţa locală, şi-a format un portofoliu de clienţi internaţionali, iar o parte dintre aceştia au început să apeleze şi la serviciile de consultanţă fiscală. Divizia de consultanţă fiscală a NNDKP a fost lansată în noiembrie 2008. Iar Transfer Pricing Services şi-a început activitatea în primăvara anului 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO