Companii

B. Braun asteapta externalizarea centrelor de tratament pentru afectiuni cardiovasculare

13.05.2005, 19:08 51

Centrele de tratament ale afectiunilor cardiovasculare ar putea fi urmatoarea categorie de servicii medicale care vor fi externalizate de guvern, dupa cele 8 centre de dializa care sunt in prezent administrate de companii private, a afirmat Cristian Pop, director de operatiuni al companiei germane B. Braun.

B. Braun este prezenta pe piata romaneasca prin divizia de aparatura medicala, divizia furnizoare de medicamente perfuzabile si consumabile farmaceutice, compania operand si doua centre de dializa in Targu-Mures si Targu-Jiu.

"Piata aparaturii medicale are un potential semnificativ mai ales prin prisma externalizarilor ulterioare realizate de autoritati, chiar daca in momentul de fata serviciile medicale private sunt subdezvoltate, fiind necesari cel putin 4-5 ani pentru a ajunge la un nivel de normalitate", a sustinut Pop.

Acesta a adaugat ca vanzarile de aparatura medicala ale B. Braun in Romania reprezinta doar 5% din cifra de afaceri.

Pentru anul in curs, Pop estimeaza atingerea unui nivel al vanzarilor de aproximativ 7,5 milioane de euro, excluzand afacerile celor doua centre de dializa de la Targu-Mures si Targu-Jiu.

Ponderea cea mai mare in vanzarile companiei o reprezinta medicamentele perfuzabile, cu aproximativ 60% din cifra de afaceri, urmate de consumabile si parafarmaceutice, cu 35% din vanzarile totale.

"In perioada ianuarie-aprilie am vandut aproximativ 3,6 milioane de flacoane solutii perfuzabile, avand o cota de piata de circa 70%", a spus Pop.

Acesta a estimat consumul anual de medicamente perfuzabile la aproximativ 6-6,5 milioane de euro, reprezentand peste 16-17 milioane de unitati perfuzabile simple. Competitorii companiei pe acest segment sunt italienii de la Infomed sau compania Hemofarm din fosta Iugoslavie.

B. Braun a inregistrat o cifra de afaceri de 2,8 miliarde de euro in 2004, in crestere cu 5,5% fata de anul precedent, avand 29.800 de angajati in intreaga lume.

Cresterea afacerilor companiei s-a datorat mai ales majorarii cu 8,4% a veniturilor obtinute in cadrul operatiunilor pe pietele din Europa de Est.

alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO