Companii

Badea si Taher sunt colegi in conducerea Griro

07.07.2006, 18:55 145

Actionarii Griro Bucuresti au aprobat incheierea unui contract de imprumut de tip revolving, prin care compania bucuresteana va primi doua milioane dolari de la Quatron International Investments din Amman, Iordania. Imprumutul va fi acordat pe o perioada de doi ani, fara constituirea de garantii.
Quatron apare in actionariatul companiei Trei Brazi din Predeal unde Fathi Taher are 19,8% din actiuni.
Actionarii au ales doi noi membri ai Consiliului de Administratie (CA), respectiv Fathi Taher si Nicolae Badea, presedintele clubului de fotbal Dinamo Bucuresti. Numarul membrilor CA se majoreaza astfel de la cinci la sapte persoane.
Actionarii companiei Griro au mai hotarat majorarea liniei de credit la BCR, de la 1,8 milioane de euro la 2,3 milioane de euro, si prelungirea ei pe termen de un an.
Capitalul social al firmei Griro Bucuresti ar putea fi majorat cu o suma maxima de 7,86 milioane de lei (2,2 mil. euro), de la nivelul actual de 9,02 milioane de lei, printr-o oferta de subscriere initiata luni si programata pentru o perioada de 31 de zile.
Majorarea de capital a fost aprobata de actionarii Griro la inceputul lunii mai. Un consortiu format din firmele Laminate, Relco si asociatia salariatilor Griro detine 96,9% din actiunile companiei.
Griro produce reactoare, coloane, vase sub presiune si schimbatoare de caldura pentru rafinarii, combinate chimice sau petrochimice si pentru domeniul energetic.
Firma a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, fiind cel mai slab an din istoria companiei, potrivit oficialilor. Rezultatele Griro au fost influentate de evolutia cursului de schimb si de cresterea preturilor la materiile prime si utilitati, fapt ce a generat si pierderi. Conducerea companiei estimeaza pentru 2006 venituri de 15 milioane de euro si trecerea pe profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO