Companii

Băsescu: România s-a stabilizat macro, dar marea problemă rămâne incapacitatea de a absorbi fonduri europene

Băsescu: România s-a stabilizat macro, dar marea...

Autor: Claudia Medrega

03.04.2013, 12:05 593

România nu a trecut uşor prin momentele de criză economică, însă a reuşit să se stabilizeze din punct de vedere macroeconomic relativ rapid, dar marea problema rămâne incapacitatea de a absorbi fonduri europene, influenţată şi de slaba pregătire a funcţionarilor publici, a declarat Traian Băsescu, preşedintele României.

El a fost prezent astăzi la adunarea festivă prilejuită de aniversarea Centenarului ASE.

“Marea noastră problemă este incapacitatea de a absorbi bani europeni.  Şi nu pentru că nu sunt proiecte. Am privit cu atenţie timp de opt ani la toate structurile administraţiei. Avem o capacitate administrativă redusă, în primul rând din cauza slabei pregătiri a funcţionarilor. De regulă, totul este aruncat spre miniştrii, politicieni, care au şi ei tarele lor. Dar lucrul de care România nu beneficiază este legat de funcţionarii pregătiti in structurile de stat, la nivel central si local”.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că din “pepiniera ASE” vor apărea oamenii capabili să absoarbă fonduri europene si să dea soluţii pe termen mediu si lung.

“ASE este speranţa României. De aici trebuie să vină oameni capabili să anticipeze viitorul economiei şi să dea soluţii ca să nu mai trecem prin crize ca cea din 2009-2010”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO