Companii

BERD împrumută Premier Energy cu 30 mil. euro pentru activităţile de zi cu zi

BERD împrumută Premier Energy cu 30 mil. euro pentru...
Foto: AFP / MediafaxFoto

Autor: Roxana Petrescu

17.11.2022, 00:05 175

Premier Energy, care gestionează o reţea de conducte de gaze de peste 2.500 de kilometri, cea mai mare a unui operator neafiliat vreunui grup internaţional, a securizat un împrumut de 30 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Re­construcţie şi Dezvoltare (BERD).

„Împrumutul va finanţa nevoile de capital de lucru ale companiei în contextul creşterii preţului la gaze pe fondul războ­iului din Ucraina. Premier Energy va putea astfel să cumpere gazul şi să asigure conti­nuitatea alimentării către clienţii săi în iarna care începe“, se arată într-un comunicat al BERD. Împrumutul face parte din fondul de 2 miliarde de euro constituit de BERD prin care sunt sprijinite companiile şi ţările afectate de războiul din Ucraina. „Împru­mutul obţinut este important pentru că ne va asigura stabilitatea în aceste timpuri marcate de incertitudine, ne va permite să ne sprijinim clienţii şi, sperăm noi, să creştem în continuare businessul nostru din domeniul energiei“, a spus Jose Garza, CEO Premier Energy.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO