Companii

Betty Ice: Vremea bună şi reducerea TVA ne-au majorat producţia

Betty Ice: Vremea bună şi reducerea TVA ne-au majorat...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.07.2015, 00:07 956

Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice, cel mai ma­re producător local de îngheţată, spune că prima lună de vară a fost mai bună pentru industria de profil comparativ cu cea de anul trecut, la acest lucru contribuind vremea mai caldă, dar şi reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% începând cu 1 iunie.

„Vremea a fost bună în această primă lună de vară şi condiţiile economie au fost la fel, avem rezul­ta­te bune. Prima lună din vară a adus un consum mai mare de în­ghe­ţată comparativ cu perioada si­mi­lară a anului trecut, atunci când au fost şi ploi mai multe. Se simt efec­tele reducerii de TVA şi ale vre­mii mai calde. Producţia noastră a crescut între 10 şi 20% în această pe­rioadă“, spune antreprenorul, care deţine compania cu afaceri de 87,5 mil. lei anual.

El este optimist şi speră la un avans de peste 10% al con­sumului de îngheţată anul acesta, în condiţiile în care anul trecut vremea a dat bătăi de cap jucătorilor din această piaţă.

Consumul de îngheţată în România este unul dintre cele mai reduse din Europa. Un român consumă în medie circa 2 litri pe an de îngheţată (echivalentul a 22 de înghe­ţate), de patru ori mai puţin decât un locuitor al peninsulei scandinave.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO