Companii

Blue Air mizează pe afaceri de 400 mil.euro în 2017, în creştere cu 35%, şi extinde parteneriatul cu Alitalia pentru toate zborurile operate de compania italiană de pe Roma Fiumicino şi Milano Linate

Blue Air mizează pe afaceri de 400 mil.euro în 2017,...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2017, 10:32 1007

Blue Air estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 400 milioane euro şi aproximativ 5 milioane de pasageri transportaţi, indicatori în creştere cu peste 35% faţă de 2016, a declarat Gheorghe Răcaru Director General al companiei, cu ocazia aniversării a 13 ani de existenţă a transportatorului aerian privat.

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, compania a înregistrat anul trecut afaceri de 1,3 mld. lei (circa 300 mil. euro) şi o pierdere de 121 mil. lei anul trecut.

Din vara anului 2019, Blue Air va fi şi primul operator de Boeing 737 MAX din România. Compania a comandat 12 aeronave de acest tip, produse în prezent de Boeing la fabrica din Seattle. "Modelul Boeing 737 MAX 8 va permite o dezvoltare puternică a companiei Blue Air la nivel european. Vom putea zbura spre destinaţii noi, pe distanţe mai mari, dar în acelaşi timp vom putea menţine tarifele scăzute pentru pasagerii noştri, datorită eficienţei avionului", a adăugat Gheorghe Răcaru.

Noile avioane Boeing 737 MAX reduc consumul de combustibil şi emisiile de dioxid de carbon cu până la 20% faţă de modelul Next Generation 737, lansat în 1998. De exemplu, la o flotă de 100 de aeronave dintre cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, se estimează că noile Boeing 737 MAX vor emite cu 35.000 tone de dioxid de carbon mai puţin.

Boeing 737 MAX 8 poate transporta până la 200 de pasageri, iar distanţa maximă pe care o poate parcurge fără alimentare este de 6.510 km.

”Noile aeronave pe care le adăugăm flotei înseamnă şi noi locuri de muncă pe care Blue Air le va creea", a declarat Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air.

Recent, Blue Air a semnat un acord de codeshare cu compania Alitalia. Ceea ce înseamnă că Alitalia are propriile numere de zbor pe toate rutele operate de Blue Air din Italia către România şi către baza sa de la Liverpool. De la începutul anului viitor, va debuta etapa a doua a parteneriatului, astfel că toate zborurile Alitalia de pe aeroporturile Roma Fiumicino şi Milano Linate vor fi comercializate de către Blue Air sub numere proprii de zbor, asigurând o deschidere spre noi pieţe pentru compania românească.

Anul viitor, Blue Air va lansa rute noi de la Torino la Paris, pe aeroportul Charles de Gaulle, din 25 martie, de la Torino la Stockholm, din 27 martie, şi de la Liverpool la Palma Mallorca, din 2 iunie.

Compania operează o flotă de 29 de aeronave şi are aproape 1.500 angajaţi, oferta sa acoperind peste 100 de rute europene şi un total de 21 de milioane de pasageri în 13 ani de activitate.

În acest an compania a deschis trei baze operaţionale noi, la Constanţa, Liverpool şi Alghero. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO