Companii

Bogdan Piţigoi, Tester Group: Mizăm pe o dezvoltare industrială a Iaşiului

Autor: Alex Ciutacu

27.09.2017, 00:07 2040

Oraşul Iaşi prezintă potenţialul de a se dezvolta pe plan industrial în următorii 3-5 ani, după o o perioadă de dezvoltare în sectorul IT, crede Bogdan Piţigoi, proprietarul grupului Tester care activează în mai multe domenii, precum spaţii de birouri, spaţii industriale, vânzare de maşini şi car-sharing.

El a declarat ieri, în cadrul emisiunii de business ZF Live, că în prezent deţine 12.000 de mp de hale în parcul logistic Solo, urmând ca până la finalul lunii octombrie să finalizeze lucrările pentru încă 6.400 de mp de hală industrială.

Liceele industriale din Iaşi au rămas în funcţiune şi generează sute de absolvenţi în fiecare an, proprietarul Tester estimând că 10.000 de oameni ar fi disponibili pentru angajare într-o perioadă de trei ani.

„Producătorii se uită foarte mult la distanţă şi la şosele şi asta are sens deoarece vrei să fii mai aproape de vestul ţării dacă acolo exporţi. Dar dacă mergi mai departe şi te raportezi la posibilitatea de a angaja repede oamenii care să îţi permită să creşti, cu costuri pe salarii cu 15-20% mai mici decât în vestul ţării, Iaşiul prezintă avantaje“, a declarat Bogdan Piţigoi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO