Companii

Broadhurst continua fuziunile, de data aceasta in sectorul constructiilor

04.08.2005, 18:25 26

Consiliul de Administratie al producatorului de materiale de constructii Elpreco Craiova a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pentru a aproba intocmirea unui proiect de fuziune a companiei cu societatea comerciala Rompreco Galati.

Actionarul majoritar al celor doua societati este fondul de investitii Broadhurst Investments, administrat de compania New Century Holdings (NCH). Rompreco a fost infiintata la sfarsitul lunii martie 2005, ca urmare a divizarii operatorului portuar Romportmet Galati. Atunci, actionarii companiei Romportmet au decis separarea serviciilor portuare de productia materialelor de constructii, transferand in patrimoniul societatii nou create active in valoare de 6,8 milioane de euro. Anterior, Romportmet investise peste 3,5 milioane de euro pentru a patrunde in sectorul constructiilor.

Strategia societatii Elpreco prevede, pentru urmatorii doi ani, investitii in valoare de 7 milioane de euro in vederea construirii unei linii de productie a tuburilor de canalizare si a extinderii capacitatilor de productie a dalelor pentru pavaj. Investitiile urmeaza sa fie finantate atat din surse proprii cat si din credite pe termen lung. Societatea craioveana produce in prezent BCA, sisteme complete de invelitori si accesorii pentru acestea, precum si sisteme de pavaj. In ultimii ani, Elpreco a mai investit alte 7 milioane de euro pentru inlocuirea tehnologiei de fabricatie a betonului celular autoclavizat (BCA).

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru informatii suplimentare privind proiectul de fuziune.

Broadhurst Investments, cel mai mare fond de investitii strain din Romania, detine 60,43% din actiunile Elpreco si peste 76% din actiunile Rompreco. Printre actionarii importanti ai Elpreco se numara si societatea de investitii financiare SIF Oltenia, cu o participatie de 10,64%, restul capitalului social fiind reprezentat de detineri sub 5%. Titlurile producatorului de materiale de constructii sunt listate pe piata RASDAQ. La ultimul pret de tranzactionare, de 43 de lei/actiune, capitalizarea bursiera a societatii din Craiova este de aproximativ 44,5 milioane de lei (12,8 mil. euro).

Broadhurst si-a concentrat, in ultimii ani, o parte a investitiilor in sectorul constructiilor, unde majoritatea producatorilor au anuntat anul trecut castiguri in crestere. Elpreco a incheiat 2004 cu o cifra de afaceri de 14,7 milioane de euro, in crestere cu 22% fata de anul anterior, realizand un profit de 1,5 mil. euro, mai mare cu 25% in comparatie cu nivelul inregistrat in 2003. stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO