Companii

Broadhurst continua seria divizarilor cu Valmetex Ramnicu Valcea

16.03.2006, 00:00 178

Fondul american de investitii Broadhurst, unul din cei mai puternici jucatori de pe piata de capital, vrea sa divizeze si societatea Valmetex din Ramnicu Valcea, care detine mai multe spatii comerciale, actionarii societatii mandatand consiliul de administratie sa intocmeasca un proiect de divizare pentru separarea unor active.

Broadhurst controleaza peste 75% din actiunile Valmetex si a derulat in ultimul an o politica constanta de fuziuni si divizari in cadrul mai multor companii pe care le detine pentru cresterea profitabilitatii si pentru separarea activelor care nu tin de obiectul principal de activitate.

Broadhurst a investit pana acum peste 250 de milioane de euro in companii romanesti, mai ales in cele ale caror actiuni sunt listate pe pietele de capital.

Conducerea Valmetex a precizat ca activele care urmeaza sa fie delistate nu sunt dintre spatiile comerciale pe care le detine societatea. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a oferi comentarii suplimentare.

Valmetex urmeaza sa fuzioneze cu societatile Romarta Bucuresti, Comtexmet Vaslui si Siepman Agrement Chindia SRL Targoviste, primele doua fiind controlate tot de fondul de investitii Broadhurst.

Cea mai mare parte a veniturilor societatii provin din inchirierea spatiilor comerciale.

Dupa primele noua luni ale anului trecut, Valmetex avea un profit net de 2,43 milioane de lei (0,67 milioane de euro) si afaceri de 4,03 milioane de lei (1,1 milioane de euro).

Din totalul suprafetei comerciale utile, de 27.762 de metri patrati, Valmetex a reusit sa inchirieze la finalul primelor trei trimestre 25.819 metri patrati, ceea ce reprezinta un nivel de inchiriere de 93%.

La inceputul acestui an, fondul de investitii Broadhurst a aratat ca vrea sa divizeze si Elpreco, unul din cei mai importanti producatori de materiale de constructii de pe piata romaneasca. Reprezentantii fondului au precizat la acel moment ca divizarea Elpreco implica separarea unui teren in valoare de cateva sute de mii de dolari care nu este utilizat in afacerea propriu-zisa a societatii si care este obiectul unui litigiu.

Spre finalul anului trecut, actionarii Vel Pitar Ramnicu Valcea, companie controlata in proportie de peste 81% de Broadhurst, au imputernicit administratorii societatii sa intocmeasca un proiect de divizare pentru separarea unor active imobilizate cu grad scazut de utilizare in cadrul activitatii de baza. Fondul american a mai derulat divizari ale activelor si la companii precum Romlux Targoviste, Anticoroziv Bucuresti sau Electroaparataj Bucuresti, unde a acordat actionarilor minoritari dreptul de a se retrage din companiile respective.

Valmetex este listata pe RASDAQ, capitalizarea bursiera a societatii fiind de 6,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO