Companii

Broadhurst divizeaza si Electroaparataj

26.10.2005, 18:17 27

Conducerea Electroaparataj Bucuresti, principalul producator roman de aparataj industrial de joasa tensiune, va cere aprobarea actionarilor pentru intocmirea unui proiect de divizare a companiei prin infiintarea unei companii noi care sa preia o serie de imobile ale Electroaparataj.

Minoritarii de la Electroaparataj ar putea avea dreptul de a cere societatii sa le rascumpere actiunile inainte de divizare.

Cladirile care se vor separa vor fi folosite atat ca birouri pentru conducerea altor societati controlate de fondul de investitii Broadhurst - care este actionar majoritar la Electroaparataj, dar vor fi oferite si altor companii care sunt interesate de achizitionarea de spatii in imobilele respective. In ultimele luni fondul de investitii a mai operat divizari asemanatoare si la alte companii pe care le detine, printre care Anticorosiv sau Romlux.

Electroaparataj este controlata in proportie de peste 85% de fondurile de investitii Broadhurst si Lindsell, ambele administrate de societatea New Century Holdings, care a mai derulat si in trecut in cadrul unora dintre societatile unde detinea pachete majoritare, astfel de operatiuni de diviziare.

"Este vorba despre o separare a catorva cladiri, care nu se mai folosesc in business si care pot fi orientate catre birouri; nu este o zona ''cu vad'', dar avem din ce in ce mai mare nevoie de birouri", a declarat Siminel Andrei, directorul New Century Holdings.

"O suprafata o sa ramana si pentru terti, daca se vor gasi doritori", a mai precizat Andrei.

Broadhurst a mai derulat divizari ale activelor si la companii precum Romlux Targoviste sau Anticorosiv Bucuresti, unde a acordat actionarilor minoritari dreptul de a se retrage din companiile respective. "Daca este cazul, evident ca le vom acorda acel drept si in aceasta situatie", a precizat Andrei.

Compania a obtinut la finalul primului semestru un profit net de 0,13 milioane de euro la o cifra de afaceri de 8,4 milioane de euro.

Actiunile Electroaparataj sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,413 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 17 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO