Companii

Bucureştiul pune frână la malluri. Investitorii merg în oraşele din provincie cu proiecte de centre comerciale noi

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.07.2017, 00:07 2336

Dezvoltatorii imobiliari au anunţat şase proiecte de centre comerciale noi cu dată de livrare maximum în 2019, toate în afara Capitalei.

Cei mai mulţi s-au orientat către oraşe precum Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea sau Satu Mare, considerate de consultanţi oraşe din eşalonul al doilea. Astfel, Bucureştiul rămâne la stocul actual de malluri, după ce anul trecut a fost vedeta a două inaugurări majore - Park Lake Plaza şi Veranda Mall, care au cumulat circa 100.000 de metri pătraţi.

„Ritmul de dezvoltare a pieţei centrelor comerciale a încetinit în ultima perioadă ca urmare a întârzierilor în obţinerea autorizaţiilor de construire, dar şi a numărului limitat de dezvoltatori activi şi a restrângerii numărului de oportunităţi pentru construcţia de proiecte dominante în marile oraşe“, spun reprezentanţii Activ Property Services, compania care a realizat studiul.

Stocul modern de centre comerciale a ajuns la o suprafaţă închiriabilă de 3,2 milioane de metri pătraţi la nivelul întregii ţări. Aproape o treime din total se regăseşte doar în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO