Bucureştiul pune frână la malluri. Investitorii merg în oraşele din provincie cu proiecte de centre comerciale noi

27 iul 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Dezvoltatorii imobiliari au anunţat şase proiecte de centre comerciale noi cu dată de livrare maximum în 2019, toate în afara Capitalei.

Cei mai mulţi s-au orientat către oraşe precum Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea sau Satu Mare, considerate de consultanţi oraşe din eşalonul al doilea. Astfel, Bucureştiul rămâne la stocul actual de malluri, după ce anul trecut a fost vedeta a două inaugurări majore - Park Lake Plaza şi Veranda Mall, care au cumulat circa 100.000 de metri pătraţi.

„Ritmul de dezvoltare a pieţei centrelor comerciale a încetinit în ultima perioadă ca urmare a întârzierilor în obţinerea autorizaţiilor de construire, dar şi a numărului limitat de dezvoltatori activi şi a restrângerii numărului de oportunităţi pentru construcţia de proiecte dominante în marile oraşe“, spun reprezentanţii Activ Property Services, compania care a realizat studiul.

Stocul modern de centre comerciale a ajuns la o suprafaţă închiriabilă de 3,2 milioane de metri pătraţi la nivelul întregii ţări. Aproape o treime din total se regăseşte doar în Bucureşti.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.07.2017

 
Cuvinte cheie:
Bucuresti
, malluri
, constructie
, Investitori
, centre comerciale
, cluj napoca
, provincie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide