Companii

Care este „abecedarul“ finanţărilor de la UE

Care este „abecedarul“ finanţărilor de la UE

Autor: Adelina Mihai

19.06.2013, 19:06 331

Cine vrea să îşi dezvolte afacerea cu ajutorul finanţărilor „gratis“ de la Uniunea Europeană poate învăţa, în mai puţin de o oră, noţiunile elementare pentru accesarea şi im­ple­men­tarea unui proiect european. Ce este rambursarea, ce rol are autoritatea de management, ce înseamnă eligibilitatea pe un pro­gram operaţional şi care sunt etapele managementului unui proiect sunt doar câteva noţiuni explicate în cadrul cursului online „Managementul proiectelor co-finanţate din fonduri UE“, disponibil în ZFeLEARNING.ro, plat­forma de cursuri video online în limba ro­mână lansată de ZF.

Deşi au trecut mai bine de şase ani şi jumă­tate de când UE a pus României la dispoziţie aproape 20 de miliarde de euro din fonduri struc­turale, performanţa este scăzută, rata de absor­bţie fiind de 15%. De multe ori, problemele bene­ficia­ri­lor de proiecte europene au fost generate de o lipsă de cunoaştere a ter­menilor şi a mecanismelor europene, astfel că tot mai mulţi s-au văzut nevoiţi să înveţe singuri sau sa apeleze la consultanţi în implementarea proiectelor.

Cei care vor să se familiarizeze cu tematica fondurilor structurale, mecanismele de finanţare ale UE şi instituţiile cu rol în gestionarea fondurilor, dar şi cu etapele mana­ge­men­tului unui proiect co-finanţat prin fonduri structurale au acum la dispoziţie un curs de e-learning pe această temă. Preţul cursu­lui online, care are o durată de aproximativ o oră şi care poate fi accesat pentru o perioadă de 45 de zile, este de 25 de euro (TVA inclusă).

Platforma ZFeLEARNING este dezvoltată de ZF în parteneriat cu BDO Business School (programul de training al companiei de audit şi consultanţă de business BDO), Ex­pand Health România (consultanţă în management şi marke­ting farmaceutic), Nestor Nestor Diculescu Kingston Peter­sen (firma de avocatură) şi The Academy at PwC (centrul de training al firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO