Companii

Caroli Foods a revenit pe profit după doi ani de restructurare

Caroli Foods a revenit pe profit după doi ani de...

Autor: Gabriel Razi

11.04.2013, 00:07 1286

Producătorul de mezeluri Caroli Foods Group, un joint-venture între familia libaneză El Solh şi Campofrio, a terminat anul trecut cu un profit de numai 26.000 de euro, dar rezultatul marchează revenirea pe profit după doi ani de restructurare a afacerii ca urmare a fuziunii ce a dus la formarea grupului. În acest interval Caroli a schimbat CEO-ul, a închis o fabrică în Tulcea şi a renunţat la 170 de angajaţi.

„Aceste rezultate au fost în uşoară scădere faţă de estimările iniţiale, ca urmare a contextului economic dificil care a influenţat direct activitatea companiei. Un impact important asupra activităţii companiei l-a avut şi creşterea preţului la materiile prime, care au înregistrat în anul 2012 cel mai ridicat nivel“, a explicat Khaled El Solh, CEO al Caroli Foods Group.

Carnea de porc materie primă (semicarcasă) a ajuns în primele luni să fie tranzacţionată pentru aproximativ 9,5 lei/kilogram, cu 12% mai mult decât în urmă cu un an, potrivit datelor din piaţă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO