Companii

Carpatair a cumpărat un Boeing 737-300 care va zbura pe rute din Italia şi Moldova

Carpatair a cumpărat un Boeing 737-300 care va zbura pe...

Autor: Mirabela Tiron

03.09.2013, 15:11 1003

Compania aeriană Carpatair a cumpărat o aeronavă Boeing 737-300 care va opera pe rute directe spre Italia din România (Timişoara-Roma, Craiova-Roma) şi Republica Moldova (Chişinău – Roma, Chişinău - Bergamo, Chişinău – Veneţia şi retur).

“Carpatair marchează încheierea cu succes a unei noi etape în procesul de repoziţionare în piaţă prin achiziţia unei noi aeronave jet mediu curier capabilă să acopere rute directe pe o distanţă de circa 4.500 kilometri. Aeronava oferă atât posibilitatea accesării de pieţe noi, cât şi reducerea semnificativă a costurilor de operare pe unitate”, au transmis oficialii companiei.

Carpatair este una dintre cele mai importante companii aeriene româneşti, cu sediul central la Timişoara, având capital majoritar elveţian.

Carpatair a decis să închidă nodul ae­rian de la Timişoara, acuzând poli­ticile comerciale discriminatorii ale ae­ro­portului „Traian Vuia“ legate de ta­xele mai mici percepute maghiarilor de la Wizz Air.

Nicolae Petrov (pilot de MIG) a înfiinţat compania Carpatair în 2000. A fost al doilea transportator aerian lansat de pilotul Petrov, care în vara anului 1994 încercase şi piaţa de peste Prut cu Moldavian Airlines. Printre partenerii  pe care Petrov i-a atras se numără Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, Michael Pieper, şeful holdingului Franke, avocaţii Georg Wiederkehr şi alţii. Astăzi, Petrov mai deţine doar 5,7% din Carpatair.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO