Companii

Carpatair introduce zboruri pe Chişinău-Londra

Autor: Mirabela Tiron

23.09.2013, 16:40 300

Compania aeriană Carpatair va lansa zboruri pe o nouă rută, de la Chişinău la Londra (aeroportul Luton), cursele fiind operate cu o aeronavă Boeing 737-300, de două ori pe săptămână, în zilele de joi şi duminică.

In  sezonul de vară, operatorul va suplimenta frecvenţele pe această destinaţie.

Biletele s-au pus in vânzare, cu preţuri începând de la 99 euro, potrivit oficialilor companiei.

Carpatair este una dintre cele mai importante companii aeriene româneşti, având capital majoritar elveţian. Carpatair a decis să închidă nodul ae­rian de la Timişoara, acuzând poli­ticile comerciale discriminatorii ale ae­ro­portului “Traian Vuia” legate de ta­xele mai mici percepute maghiarilor de la Wizz Air. Nicolae Petrov (pilot de MIG) a înfiinţat compania Carpatair în 2000.

A fost al doilea transportator aerian lansat de pilotul Petrov, care în vara anului 1994 încercase şi piaţa de peste Prut cu Moldavian Airlines. Printre partenerii  pe care Petrov i-a atras se numără Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, Michael Pieper, şeful holdingului Franke, avocaţii Georg Wiederkehr şi alţii. Petrov deţine 5,7% din Carpatair.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO