Companii

Cataramă dă afară 66 de angajaţi din fabrică şi din vânzări

Viorel Cataramă conduce un grup cu afaceri de peste 100 mil. euro

Viorel Cataramă conduce un grup cu afaceri de peste 100 mil. euro

Autor: Raluca Ghinea

20.08.2013, 21:19 845

Producătorul de mobilă Elvila, deţinut de Viorel Cataramă, concediază în perioada iulie-septembrie 66 de an­ga­jaţi, reprezentând 6,7% din totalul salariaţilor, iar cei mai mulţi provin din zona de producţie, mă­sura fiind agreată cu sindicatele ca urmare a situaţiei financiare pre­care a firmei.

Astfel, dintr-un total de 985 de salariaţi, vor fi disponibilizaţi 39 de salariaţi din secţia de pro­duc­ţie, în special de la fabrica Re­laxa Mizil din judeţul Prahova, 20 de angajaţi de la divizia de vânzări şi şapte de la departamentul financiar.

Scăderea vânzărilor în maga­zi­nele proprii, pe fondul prelungirii şi accen­tuării crizei economice, re­du­cerea co­menzilor pentru export, dar şi creş­terea preţurilor la materii prime, mate­riale, energie şi com­bus­tibil au con­dus la decizia concedierii co­lec­tive, se arată într-o notifi­care a El­vila SA către inspec­to­ra­tele teri­toriale de muncă şi agenţiile ju­deţene pen­tru ocu­parea forţei de muncă din judeţele unde com­pania are puncte de lucru. Elvila, cu afaceri de peste 100 mil. euro la nivel de grup,  activează pe piaţa de mobilă din anul 1990.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO