Companii

Catena, liderul pieţei farmaciilor, iese la cumpărături şi preia patru unităţi în zona Transilvaniei

Catena, liderul pieţei farmaciilor, iese la...

Autor: Cristina Bellu

29.02.2024, 17:21 149

Grupul Fildas-Catena, cel mai puternic business din retailul farma, a preluat prin intermediul Med-Serv United patru farmacii din Târgu Mureş şi Luduş, aparţinând companiilor Andofarm şi Zen Pharma.

Med-Serv United activează în comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate.

Tranzacţia are deja acordul Consiliului Concurenţei, potrivit unui anunţ al instituţiei.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.

Businessul Andofarm din Târgu Mureş a atins afaceri de 23,8 mil. lei şi profit net de 287.412 în 2022, potrivit celor mai recente date raportate de companie pe site-ul Ministerului de Finanţe, în timp ce afacerile Zen Pharma s-au cifrat în aceeaşi perioadă la 44 mil. lei, cu un profit net de 12,2 mil. lei.

 

Grupul Catena-Fildas Trading a fost evaluat la 874 milioane de euro în 2023, în creştere cu 9% faţă de anul anterior. Acest lucru a dus la un salt de trei poziţii în topul celor mai valoroase companii din businessul local, până pe locul 33, potrivit ZF.

Din grup fac parte reţeaua de farmacii Catena şi distribuitorul de medicamente Fildas Trading, companii cu o istorie de aproape trei decenii pe piaţa locală.

Împreună, Catena şi Fildas au trecut în 2022 de 12 mld. lei, adică circa 2,5 mld. euro, fiind unul dintre cele mai puternice businessuri antreprenoriale. Grupul este condus de Anca Vlad, antreprenoarea pornind de la o reţea de 30 de farmacii în Argeş şi distribuţie, ducând companiile la vârful pieţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO